Мицеларна вода – за кои типове кожа?
Сподели:
13 Март 2018, ВторникМицеларната вода е известна с благоприятното си въздействие върху кожата и безспорно се превърна в една от модните тенденции в последните години, когато говорим за козметични продукти.

Тя е създадена в Париж през 1990 г. като продукт, целящ да се бори е ефектите на твърдата вода. Оттогава, този продукт се превръща в любим на гримьорите, тъй като е много ефективен в премахването на грима и не се нуждае от изплакване.

Имайки предвид, че мицелаларната вода е подходяща за всички типове кожа и е лесна за приложение, то никак не е чудно, че бързо се е превърнала в хит.
Как действа?

В традиционните почистващи препарати, почистващите агенти работят индивидуално, за да отстранят замърсяванията и излишния себум. При мицеларните води, т.нар. мицели, действат в групи, за да почистят кожата ни. В резултат на това, осигуряват по-ефективно почистване.


Какви са ползите според типа кожа?

Чувствителна кожа: Мицеларната вода е подходяща за чувствителна кожа. В повечето случаи, областта около очите е много деликатна и реагира към по-тежките продукти. Мицеларната вода обаче е достатъчно пречистена и лека, за да се прилага при чувствителна кожа.

Суха кожа: Продуктът е особено препоръчителен при суха кожа, тъй като не изисква изплакване и оставя усещането за чиста, освежена и хидратирана кожа на лицето.

Мазна кожа: Този тип кожа предразполага към по-усърдно почистване, включващо повече търкане, ексфолиране и др., но това е единствено начин да навредим на кожата си.Мицеларната вода е много подходяща и в този случай, тъй като предлага нежно почистване и привлича излишната мазнина от порите като магнит, без да е необходимо грубо търкане.Източник: puls.bg

Сподели:
Красота и козметика Виж всички