6 причини да пиете вода с мед всеки ден
Сподели:
03 Септември 2018, ПонеделникЕдва ли има някой, който да не знае, че водата е жизненоважна за организма на човек. Тя поддържа ежедневните функции на тялото като транспортиране на хранителни вещества и кислород, както и стимулира правилното смилане на храната. Поради тази причина всеки от нас се нуждае от минимум 1,5 литра вода всеки ден.

Какво обаче може да направи обикновената вода по-вкусна и по-полезна? Преди време ви разказахме ползите от консумацията на вода с лимон. Днес е ред да ви запознаем с качествата на водата в комбинация с мед. Истината е, че чаша топла вода с мед всеки ден влияе благоприятно върху цялостното здраве на човек.

Ето и 6 конкретни причини, заради които си струва да пиете вода с мен всекидневно:


„Сбогом” на подутия корем
Ако често страдате от подут корем и образуване на газове, редовната консумация на чаша топла вода с мед може да облекчи този проблем. Много скоро ще се почувствате по-леки и по-привлекателни.

По-силна имунна система
Сам по себе си медът е страхотно средство за подсилване на имунитета – особено в студените месеци, когато човек е по-податлив на грипове и настинки. Опитайте се да си намерите възможно най-органичен, „истински” мед от пчелари, за да сте сигурни в неговите полезни свойства. В меда се съдържат ензими, витамини и минерали, които ще ви предпазят от неприятните бактерии.

Премахване на токсините
Водата в комбинация с мед е един от най-добрите начини да освободите тялото си от токсините. Редовният прием на тази лесна напитка е лесен начин за детоксикация. Ако прибавите и лимон към меда и водата, това ще увеличи честотата на уринирането и следователно ще се освободите от повече токсини.

По-сияйна кожа
Медът е естествен антиоксидант, което означава, че всекидневният прием на вода с мед ще спомогне за по-добър вид на кожата. Може да откриете и различни приложения на меда като успешно средство за разкрасяване тук.

Отслабване
Не се заблуждавайте – макар медът да е сладък, неговата захар е по-различна от тази, която трябва да избягвате, когато искате да отслабнете. Топлата вода с мед е чудесен начин да замените сладките напитки, които ви изкушават, но които съдържат много калории. Водата от своя страна е задължителна, когато човек се бори с излишните килограми.

Лекуване на възпалено гърло
С какво винаги лекувате болки в гърлото? С чай, разбира се! Освен него чаша топла вода с мен също може да успокои възпаленото гърло. Медът е естествен лек за инфекции на дихателните пътища, както и общата кашлица, което го прави още по-добър избор за всекидневна употреба.Източник: rozali.com

Сподели:
Здраве от природата Виж всички
Красота и козметика Виж всички