6-те грешки в здравето на жените над 30
Сподели:
11 Май 2018, ПетъкНай-хубавата част от живота започва на 30. След бурните тийнейджърски години и пълните с учене, преместване, първа работа, първа сериозна връзка и първо дете (евентуално) през 20-те години, преминаването на следващия етап е всъщност началото на най-сладката част от живота.
С изградени навици, с установен вкус и с много опит, edna жена може наистина да се наслади на хубавата страна на живота.

Освен ако...
Освен ако прави следващите 6 грешки в грижата си за здравето.
Защо изобщо допускаме тези грешки, като уж сме научили всичко? Защото не взимаме под внимание, че тялото ни не спира да се променя и на всяка възраст има различни изисквания.
Ето за какво да внимавате:

Тренирайте мускулите си
Кълнем се в кардио-упражненията. Бягането, плуването и карането на велосипед са част от всекидневното ни натоварване. Изгарят калории, полезни са за сърцето, разтоварват от напрежението. Това, което не правят обаче, е да увеличават мускулната маса.
А тя, някъде в средата на 30-те години, започва да намалява. Така че не заобикаляйте фитнеса отдалече, а още днес си вземете карта.

Две тренировки седмично ще ви помогнат да запазите формите на тялото си много по-дълго, отколкото само бягането и колелото ще могат.

Забързайте метаболизма си
Допълнителният бонус от тренировките ще е забързването на метаболизма. Той има неприятният навик да се забавя с възрастта и ако не променяте навиците си спрямо забавеното темпо, скоро ще се окаже, че качвате килограми, без да ядете повече сладлко.

Не отлагайте децата прекалено дълго
Дори да имате вече едно дете, което да е станало много бързо, зачеването след 30 става все по-трудно и по-трудно.
Фертилността намалява постепенно, но след 37 спадът е рязък. И макар да има звезди, които зачеват и раждат дори след 40, не чакайте последния момент.

Пропускате профилактичните прегледи
Веднъж годишно, в рамките на половин ден, можете да направите за себе си повече, отколкото за цяла година.

Цитонамазка, преглед на гърдите, кръвни изследвания (вкл. за холестерол), а след 40 и плътност на костите.
Толкова е успокояващо да знаеш, че си наистина здрав.

Използвате козметика за тийнейджъри
Какво правите, когато на кожата ви се появи акне, както през тийнейджърските години? Купувате си серия против акне и уверено започвате да се лекувате.
Козметиката за тийнейджъри е предназначена за друг тип кожа и изсушава прекалено бързо лицето на жените над 30.
По-добрият вариант е да изберете лек ексфолиант за лице, да почиствате с щадящи лосиони или мицеларна вода и да откриете източника на акнето – хормонални проблеми, стрес, недобра грижа за кожата.

Пушите
Отказването от цигарите е най-най-хубавото нещо, което можете да направите за себе си и за неродените си деца.
Цигарите харчат пари и здраве. Не носят нищо полезно, така че колкото по-бързо се отървете от тях, толкова по-добре.Източник: edna.bg

Сподели:
Здраве от природата Виж всички
Красота и козметика Виж всички