Бехар шокиран от разкрития на комисия за ДС
21 Март 2012, Сряда


 

Шокиран съм, че някой може да напише името в ми в някакви регистри. Никога не съм имал нищо общо с никакви служби, а нямаше и за какво да имам, пише управителят на M3 Communications Group Максим Бехар по повод разкритие, направено от комисията по досиетата.

 

Комисията съобщава, че той е бил агент с псевдоним Димо, вербуван през 1980 г. и снет от оперативен отчет една година преди промените - през 1988 година, пише "Дневник".

 

Бехар е работил за Шесто главно управление на ДС, което следеше интелектуалците в страната. През 1990 година има искане за унищожаване на личното му дело.

 

В отговора на Максим Бехар, разпространен до медиите, се казва още, че той се е срещал със стотици хора, "вероятно някой някъде надлежно е предавал това, което е чувал от мен. И бих се учудил ако не е така. Вероятно и днес се случва".

 

Никога обаче не съм имал нужда да пиша нещо секретно. Тези които ме познават знаят, че винаги съм си казвал мнението публично. И винаги честно и почтено, пише Бехар.

 

Ето защо, едно картонче, или както и да се казва, за което не съм и предполагал, че съществува, няма да ме направи по-малко честен, почтен и етичен. Няма да не направи и по-малко професионалист, твърди той.

 

Kafene.net
Сподели:
Красота и козметика Виж всички