Работите пред компютър? Яжте годжи бери
Сподели:
11 Септември 2017, Понеделник

Манията по т.нар суперхрани става все по-силна.

И макар те да имат и своите критици, доказаните им полезни свойства ги правят желателно допълнение към менюто на всеки.

Ако ежедневно прекарвате дълги часове пред екрана на компюъра, има една конкретна суперхрана, на която трябва да обърнете внимание - годжи бери.

Годжи бери е познат още от древността плод. В китайската медицина се използва от 2000 години. Това никак не е случайно - той съдържа редица витамини и минерали, сред които витамин А, витамин C, калций, желязо.

Защо годжи бери е важна храна за работещите пред компютър? Защото е изключително полезна за очите. В нея има значително количество зеаксантин - един от двата каротиноида, които се съдържат в ретината. Изследвания са доказали, че хората, които консумират годжи бери, имат по-здрави и силни очи.

Плодът е полезен още за имунната система, кожата, фертилетета. Освен това съдържа малко калории и много фибри, така че помага при отслабване.

По колко годжи бери трябва да изяждате на ден? Количеството варира според възрастта и здравословното ви състояние. Ако нямате специфични заболявания, се препоръчват 150 гр свежи или между 10 и 30 грама сушени годжи бери на ден.
В категории: ХРАНЕНЕ И СПОРТ
Сподели:
Красота и козметика Виж всички
Хранене и спорт Виж всички