Колко често трябва да детоксикирате тялото си?
Сподели:
13 Септември 2017, СрядаДетоксикацията е полезна за здравето и подпомага отслабването, но как разбирате, че е време да пречистите тялото си? Научете кои са симптомите, които ви подсказват, че трябва да детоксикирате своето тяло.

Детокс диетите са много популярни, тъй като с тяхна помощ човек не са отслабва, но и се чувства по-фокусиран, освежен и енергичен. Благодарение на детоксикацията от организма се изхвърлят токисните, а органите в тялото започват да работят по-добре.

Много хора смятат, че детокс диетите подпомагат загубата на тегло, тъй като човек спира да консумира вредни храни – такива с високо съдържание на мазнини, захар, сол и т.н. Това от своя страна е малка стъпка към цялостната промяна в начина на хранене и редуцирането консумацията на преработени храни.

Колко често трябва да детоксикирате тялото си?
Привържениците на детокс диетите правят по четири детоксикации годишно – обикновено при всяка смяна на сезоните. Ако за вас този брой детоксикации са твърде много, тогава заложете на две детокс прочиствания в годината – през есента и пролетта. Най-сериозните детокс диети изискват спазване между 7 и 14 дни. Съществуват обаче и начини за малки детоксикации като веднъж в седмицата или пък три дни в месеца. Дори храненето до залез слънце е начин да оставите тялото си да почива, докато естествените процеси на детоксикация вършат работата си.

Симптомите, подсказващи, че се нуждаете от детоксикация
Вие може да детоксикирате тялото си, когато пожелаете, но съществуват едни определени симптоми, които ви подсказват, че със сигурност ви е нужен детокс. Това са: честа умора, запек, мозъчна мъгла, обща липса на фокус, депресия и нарушение на съня. Наднорменото тегло, честите и необясними главоболия, мускулната болка и/или сковаността без причина също са симптоми на нужна детоксикация. Не на последно място кожните проблеми наред с алергиите също са сигнал, че трябва да се обърнете към детокса.

Какво включва детоксикацията?
Обикновено детоксикацията включва период на гладуване, често последван от период на придържане към строга диета със сурови зеленчуци и плодове, с помощта на които се изчистват токсините от тялото. Повечето детокс диети включват плодове и зеленчуци, които поддържат здравето на бъбреците и черния дроб, имат пробиотични и антивирусни свойства, както и са богати на фибри, което е полезно за храносмилателната система. Много често консумацията на плодове и зеленчуци се препоръчва под формата на смути за още по-лесно усвояване от тялото.Източник: rozali.com

В категории: ХРАНЕНЕ И СПОРТ
Сподели:
Красота и козметика Виж всички