Храните, които улесняват заспиването
Сподели:
06 Ноември 2017, Понеделник

Набавянето на достатъчно количество сън често е "мисия невъзможна", но можем да си помогнем с естествени продукти.

Проучване, направено във Великобритания, показва, че жителите на Острова редовно не си доспиват. По този повод експерти, цитирани от в. "Дейли експрес", напомнят, че не е необходимо хората да прибягват до различни естествени продукти, за да си осигурят качествена почивка през нощта.

Всичко, което им е необходимо, са три елемента - магнезий, витамини от В групата и витамин D. Те могат да бъдат набавени чрез храненето или под формата на хранителни добавки.

Храните, богати на магнезий, са спанак, черен шоколад, бадеми.

Проучване е установило, че витамините B3, B5, B6, B9 и B12 също улесняват заспиването. Това се обяснява със способността им да регулират нивата на аминокиселината триптофан, която играе роля в производството на хормона на съня мелатонин. Могат да се набавят от храни като пилешко, риба, яйца, млечни продукти, варива.

Известно е, че "слънчевият" витамин D e важен за здравето на косата, зъбите и мускулите, както и за предпазване от сърдечносъдови заболявания. Проучване разкрива и ролята му за подпомагане на съня. Храните, от които може да се набави витамин D, са риба, говежди черен дроб, сирене, яйца.Източник: dir,bg

Сподели:
Здраве от природата Виж всички
Красота и козметика Виж всички