Косопад: как да решим проблема с вътрешни средства?
Сподели:
07 Декември 2017, ЧетвъртъкМного често извън сезона, става дума за пролетните и есенните месеци, наблюдаваме редица промени в нашето тяло и се сблъскваме често с проблема косопад
В нашата днешна статия бихме искали да ви разкажем за естествените средства в случай на загуба на коса, които могат да помогнат за преодоляването на този проблем. Вътрешните средства , които ще бъдат обсъдени, са много прости и ефективни.
Косопад в извън сезона може да се случи по различни причини.


Сред тях има такива фактори като:

Някои заболявания на щитовидната жлеза
Анемия
Недостиг на хранителни вещества
Промени в хормоналния фон
Както вече казахме, повечето от нас се сблъскват с този проблем през пролетта и есента. Това не бива да предизвиква сериозно безпокойство в случай, че загубата на коса не стане катастрофална.
За да се предотврати появата на този проблем, трябва да се обърне внимание на укрепването на тялото, като се предпазим от хранителни недостатъци. Освен това е необходимо да се стимулира кръвообращението в областта на главата, за да се сведе до минимум загубата на коса.
В нашата статия бихме искали да споделим с вас 2 прости, но ефективни препоръки, които ще позволят да избегнете загуба на коса в извън сезона. Благодарение на тях косата ви ще стане обемна, силна и привлекателна.1. Профилактично пречистване на тялото

По принцип може да се твърди, че косопадът извън сезона е свързан с естествените процеси на пречистване и обновяване на нашето тяло.Ако се опитаме да му помогнем да се справи с тази задача, загубата на коса може да бъде избегната.

Преди есента Ви препоръчваме да преминете 15-дневен курс на пречистване на тялото на базата на:
Зелен коктейл
Отвара от глухарче, магарешки трън, хвощ и други лечебни растения.
Сокове от плодове и зеленчуци
Пречистващи добавки
Вода (в този случай е необходимо да пиете много вода през целия ден, между храненията)
Вода с лимонов сок
Вегетариански диети
Временно гладуване

2. Бирена мая

Бирената мая е добавка, която не само ни предпазва от загуба на коса, но и укрепва здравето на кожата и ноктите.
Маята е с голям брой хранителни вещества, между които е необходимо да се отбележат витамините от група В и различни минерали.
Освен това приемането на бирена мая стимулира нервната система, което ни позволява да избягваме стреса и нервното напрежение. Трябва да се има предвид, че наличието на хроничен стрес може да влоши проблема с косопада.Източник: zdrave.ws

Сподели:
Здраве от природата Виж всички
Хранене и спорт Виж всички