Чудесата на кокоса за косата
Сподели:
06 Март 2018, ВторникКокосовото масло е богато на въглехидрати, минерали и витамини, изключително полезни за човешкия организъм, затова то става все по-популярно по цял свят. Когато преоткриете ползите му за косата си, ще се влюбите во веки в него! То запазва косата здрава, подхранена и защитена срещу преждевременно остаряване.

В Индия, която е сред най-древните нации в света, кокосовото масло е на особена почит и често се използва в борбата срещу косопада. Една от терапиите представлява варене на тих огън на листа от салвия в кокосово масло. Тази комбинация може да бъде нанасяна директно върху скалпа за подобряване на състоянието на косата и за предпазване от косопад. Остатъка от сместа може да съхранявате в стъклено бурканче или да я използвате като маска веднъж месечно.

Край на изтощената коса!

Използвайте кокосово масло и за възстановяване на изтощената коса. Съдържанието в него на лауринова киселина силно наподобява протеините в косата и лесно прониква във вътрешността на косъма, благодарение на ниското си молекулно тегло. Просто нанесете малко кокосово масло като маска за коса. Оставете да подейства 20 минути и измийте косата си по обичайния начин.

Друг вариант е да използвате това масло като заместител на традиционния си балсам. След като измиете косата си, вземете малко количество масло и го нанесете върху косата си както правите с балсама си. А нанесено върху косата леко затоплено, то ще я направи блестяща и гладка.

Предпазва от въшки

Ако не ги третирате правилно, въшките ще ви създадат много проблеми и неудобство. Затова нанасяйте кокосовото масло върху влажна коса, за да я предпазвате срещу въшките, да я вчесвате по-лесно и да отстранявате въшките.

Без суха коса

Хората със суха коса трябва да вземат необходимите мерки, в противен случай косата им ще изтънее. Използването на агресивни шампоани, тоници и балсами може да направи скалпа ви още по-сух и да предизвика беленето му. Затова доверете се на фантастичното кокосово масло. То решава този проблем по естествен и съвършен начин.

Премахва цъфтящите краища

Може би си мислите, че единственият начин за справяне с цъфтящите краища е като ги подстрижете. Да, ама не – ако косата ви не е прекалено увредена, кокосовото масло може да се окаже решение на проблема. Просто нанесете комбинация от малко кокосово и бадемово масло върху краищата на косата си и оставете сместа да подейства няколко минути. По този начин ще се справите с цъфтящите краища и ще отложите подстригването на косата си.

Тонизира косата

Кокосовото масло е отличен тоник за косата, особено, ако имате сух скалп. Просто нанесете комбинация от топло кокосово масло с етерично масло от лавандула върху скалпа и масажирайте нежно. Ако искате да засилите ефекта, правете процедурата вечер преди лягане и оставете да действа до сутринта.

Подкожни косми

Някои хора се оплакват от подкожни косми по скалпа, особено при много горещо или студено време. За да предотвратите появата им е важно да поддържате косата и скалпа си чисти. Ако периодично масажирате скалпа си с кокосово масло, смесено със зехтин, ще намалите вероятността от появата на подкожни косми.Източник: zdrave.to

Сподели: