26 бащини съвета, които ми помогнаха да намеря любовта
Сподели:
16 Април 2018, ПонеделникМалцина от нас се вслушват в съветите на възрастните на младини. Ценността и значимостта на тези съвети често разбираме чак след години. При това нашите бащи и майки, поучили се от дългогодишния си опит, ни дават много ценни съвети.

Журналистката и блогърка Никол Уи е споделила съветите на нейния баща, които са й помогнали да срещне любовта и да намери хармония в живота. „На млади години максимализмът ни пречи. Не сме готови на компромиси, а съветите на родителите ни се струват неприложими за днешното време“, пише Никол.

„Моят „всезнаещ“ баща влагаше във всяко свое изречение житейска мъдрост, но аз само извъртах очи. Исках да направя всичко по своя си начин. После започнах да попадам в ситуации, в които преоткривах думите на баща си и намирах смисъл в тях. Постепенно се замислих, че този „самозван Йода“, както го наричахме, знае доста за връзките. Колкото и да е странно, именно от него научих най-много за това как да бъда щастлива жена. Представям ви само част от житейската му мъдрост, тези съвети помогнаха на мен и могат да помогнат и на други.“1. Нито един мъж не е в състояние да те прави щастлива всеки ден. Това е невъзможно и изисква твърде много усилия.

2. Повечето мъже са готови да те правят щастлива само за кратък период от време, докато се опитват да те спечелят.

3. Затова ти трябва да умееш сама да постигаш щастието.

5. Никога не позволявай на друг човек да ти нарежда каква трябва да бъдеш.

6. Никога не занижавай изискванията си при избор на мъж. Бъди търпелива.

7. Мъжете също имат чувства. Затова не бива да си тръгваш сутринта, оставяйки 20 долара и бележка „Не ми се обаждай. Сама ще ти звънна, когато имам време“.

8. Представи си идеалния мъж. Ако искаш той да стане част от живота ти, ще трябва и ти самата да станеш идеална.

9. Често чувам по филмите фразата „Ти си част от мен“. Изхвърли си тези глупости от ума.

10. Никога не позволявай на мъж да се отнася с теб неуважително или да те обижда с думи. И разбира се, никога не му позволявай да ти причинява физическа болка. Ако той постъпва така, значи не е никакъв мъж.

11. Намери си човек, който да те обожава и да се държи с теб като с кралица. Истинската любов се проявява на дела, а не на думи.

12. Запомни едно – думите му отразяват това какъв се опитва да бъде той. А действията му – това какъв е всъщност.

13. За да имаш щастлива и равноправна връзка, трябва да се научиш да уважаваш себе си.

14. Партньорът ти трябва да полага за връзката също толкова усилия, колкото и ти. И дори повече.

15. Не се омъжвай и не започвай връзка с някого просто от самота или от чувство за празнота. Работи над себе си и над чувствата си.

16. Точният мъж не просто ще те направи щастлива, а ще те препълни с добри чувства.

17. Бъди уверена в себе си и се учи да бъдеш щастлива сама. Черпи удоволствие от самотата. Можеш да отидеш сама на ресторант или на кино. Можеш дори да пътешестваш сама. Кажи мислено на околните „Казвам се Х и аз съм силна, независима жена, която е доволна от живота и вярва в себе си“.

18. Ако искаш да завъртиш любов с някого само за една нощ, никой няма правото да те осъжда. Ти не дължиш нищо на никого. Играй по своите собствени правила.

19. Не се омъжвай, преди да си навършила 30 години. От личен опит забелязах, че станах по-уверен и спокоен след тази възраст. И обикнах отражението си в огледалото.

20. Винаги работи над връзката. Не си мисли, че всичко е наред, ако не се карате и не си крещите. Винаги има начин връзката да стане още по-хубава.

21. Намери си мъж, който да обича себе си.

22. Намери си човек, който да ти стане най-добър приятел, с когото да ти е приятно просто да си висиш у дома, да си готвиш вечерята, да ходиш по магазините и т.н.

23. Чудесно ще е да имате общи увлечения и хобита.

24. Питах свой приятел, който се ожени за трети път: „Тя с какво е по-различна от предишните?“. И той ми каза „Всеки ден нямам търпение да се прибера от работа у дома, при нея.“

25. Намери си партньор, който да иска да расте, да се усъвършенства и да се променя заедно с теб.

26. Позволи си да бъдеш независима емоционално и финансово – и нека това умение не ти потрябва никога в реалния живот. /woman.bg
В категории: ПСИХОЛОГИЯ
Сподели:
Здраве от природата Виж всички