Актьорът Захари Танев за новия моноспектакъл „Лечителят“
Сподели:
28 Май 2018, Понеделник

Мисля, че създадохме един театрален продукт, с тънък хумор и с дълбок замисъл …

- Здравейте! Разкажете ни как се роди идеята за комедийния моноспектакъл "Лечителят"?

Моноспектакълът „Лечителят” всъщност се явява нещо като предистория на друга наша театрална комедия "Капаро за трима", която се играе и в момента при голям успех и е едно от най-гледаните представления в „Сълза и смях”.  Покрай „Капарото” образът на билколечителя-енергетик Христофор Колев много нашумя иаз реших да направим цял моноспектакъл за него. Нашия режисьор и сценарист Пламен Глогов хареса тази идея, защото има още много какво да се покаже на публиката.

- Това означава ли, че двата спектакъла "Капаро за трима" и "Лечителят" са свързани помежду си?

Общото между техе образът на лечителя, но като сюжет и замисъл двата спектакъла са коренно различни. В "Лечителят" се разказва за живота на Христофор преди да се срещне с персонажите от „Капаро за трима”.

- Разкажете малко повече за това какво ще види публиката в моноспектакъла "Лечителят"?

Комедията разказва за борбата на билколечителя-енергетик Христофор Колев с негативната енергия и нейните проявления. Но много от смешните случки и ситуации, в които попада, всъщност са неговата голяма драма. Но нека да не издаваме много, за да е интересно на зрителите.

- Това първият Ви моноспектакъл ли е?

Да, това е моят първи моноспектакъл и е едно голямо предизвикателство за мен.  Винаги съм бил на мнение, че човек щом иска да се развива в това, в което се чувства щастлив, трябва да предприема и големи предизвикателства. Като цяло спектакълът е доста тежък и от физическа гледна точка. Образът е труден, но мисля, че създадохме един театрален продукт, с тънък хумор, но и с дълбок замисъл и се надявам, че ще се хареса на публиката.

- Има ли нещо „скрито“ в спектакъла, до което само определени зрители ще успеят да достигнат?

Постарали сме се да няма чак толкова скрити послания и като цяло във финалния монолог на "Лечителят" става ясна цялата концепция и идея на представлението.

- Премиерата ще е на 30 май в театър "Сълза и смях" в София. В кои други градове смятате да представите своя авторски спектакъл?

"Капаро за трима" сме играли и във Варна, Стара Загора, Плевен, където имаше голям интерес от публиката, планираме в тези градове да представим и "Лечителя".

- Комедията "Капаро за трима" имаше изключително голям успех не само в София, но и във Варна, Плевен и Стара Загора. Очаквате ли подобен успех и на "Лечителят"?

Мисля, че сме създали нещо наистина без аналог на българската театрална сцена и публиката е жадна за такива авторски комедии. Вярвам, че ще имаме успех.Автор: Надежда Георгиева

В категории: Интервюта
Сподели:
Красота и козметика Виж всички
Хранене и спорт Виж всички