5 начина да поддържате къдравата си коса
Сподели:
06 Юни 2018, СрядаАко никога преди не сте боядисвали или използвали химически продукти върху естествено къдравата си коса, продължете да четете. Ето 5 съвета, които ще ви помогнат да постигнете промяната, която желаете, без да увреждате косата си.

1. Мийте я внимателно

Само защото косата изглежда гъста, не означава, че е достатъчно силна, за да издържи тежка манипулация. Всъщност, тя е доста деликатна и трябва да се внимава, когато я излагате на гореща вода, шампоан и т.н.

2. Обмислете да разредите използването на шампоан

Наричано също така "измиване само с балсам", това означава буквално да избягвате шампоана и да използвате само балсам. Това е популярна техника, но не винаги е добре за косата. Използването само на балсам при измиване е като да изперете дрехите си само с омекотител. След това усещането няма да е същото.

3. Разберете разликата между мазна и хидратирана коса

А именно, че те не са едно и също нещо и не трябва да се третират като такива. Често къдравата коса може да се определи като хидратирана, но в същото време тя може да стане много мазна и тежка. Правенето на разлика между двете и правилното им третиране е онова, което ще помогне на момичетата с къдрави коси да поддържат къдриците си.

4. Избягвайте алкохола

Стилизирането на косата с продукти, съдържащи алкохол, абсорбира влагата и прави къдриците сухи на допир. Специалистите препоръчват да ги замените с водоразтворими гелове, които не са лепкави, за да осигурят плътна коса, контрол и нечупливи къдрици.

5. Издухвайте с дифузер

Ако нямате време да оставите косата си да изсъхне сама, използвайте дифузер на ниска температура. Стандартната дюза за разпръскване фокусира горещия въздух върху една малка секция в даден момент, докато дифузерът суши равномерно, за да се получи пълен и равномерен вид. След като нанесете топлинно защитен продукт, започнете да сушите в корените и средата като завършите с краищата.Източник: iwoman.bg

Сподели:
Здраве от природата Виж всички