Проф. Георги Рачев:" Политиката за климата е грешна, Европа не изпълнява собствените си нормативи"
Сподели:
04 Декември 2018, Вторник

Според климатолога конференцията в Катовице е важна, тъй като на нея се прави отчет на направеното след Парижкото споразумение от 2015 г.

Възможно ли е климатичните промени и проблеми да се решат чрез срещи и спогодби на политици? Експертите са категорични, че глобалното затопляне не е нещо, което ще ни се отрази в бъдеще, а нещо от което вече страдаме.

А въпреки мерките на властите у нас, въздухът отново е наситен с фини прахови частици. "Този проблем се наблюдава не само в България. Той е характерен и за страните от Западните Балкани, както и за голяма част от Гърция. Има го там, където през зимата хората се отопляват на дърва и въглища", коментира климатологът проф. Георги Рачев. Той уточни, че конференцията в Катовице е важна, тъй като на нея се прави отчет на направеното след Парижкото споразумение от 2015 година.
"Европа не изпълнява собствените си нормативи. През последните три години, макар и бавно, въглеродните емисии се увеличават. Едно е да искаш, съвсем друго е да можеш и да го направиш", отбеляза климатологът.
Проф. Рачев бе категоричен, че политиката на ЕС е грешна, тъй като там се разглеждали грубите икономически интереси на силно развити икономики, а европейските лидери не се съобразявали нито със страните от източната част на континента, нито с останалия свят.Източник: epicenter.bg

Сподели:
Здраве от природата Виж всички
Красота и козметика Виж всички