Манолова: "Двойният стандарт при храните е унизителен за България"
Сподели:
21 Януари 2019, Понеделник

Много от хората с увреждания се притесниха, че пенсиите им са намалени. Социалното министерство не успя да обясни правилно и точно за пенсиите, казва тя

Двойните стандарти съществуват отдавна и продължават да съществуват. Моята кауза е тази унизителна практика за България да бъде прекратена. С този двоен стандарт ни третират като втора ръка хора и потребители.

Това каза омбудсманът Мая Манолова.

"Институцията омбудсман стои твърдо зад премахването на двойните стандарти при храните. Аз съм горда, че ние организирахме форума за двойните стандарти по време на Българското председателство на Съвета на ЕС. Най-големите разминавания има при храните и то при тези за деца. Днес аз и български граждани заминаваме за Брюксел и утре сутринта ще бъдем изслушани в комисията за петиции. Ние ще представим нашето настояване за забрана на храни, които се произвеждат по различен начин за различните държави. Тази наша петиция допринесе много за придвижването и разрешаването на този проблем. Поискала съм среща и с европейския омбудсман. Искам да изкажа и своята благодарност към българските евродепутати, които успяха да убедят своите колеги от Западна Европа да застанат зад нашата кауза", разкри Манолова.

"Много от хората с увреждания се притесниха, че пенсиите им са намалени. Социалното министерство не успя да обясни правилно и точно за пенсиите. От министерството не трябва да се мият ръцете със закона и промените. Целият този хаос се случи заради несвършена работа на администрацията", категорична беше тя.

"Към момента смятам да си изпълнявам функцията на омбудсман. Нямам решение по темата за кмет на София и не съм размишлявала. Отдадена съм на моите каузи. Тази година предстоят много нови сериозни битки", завърши Манолова.Източник: epicenter.bg

В категории: ХРАНЕНЕ И СПОРТ
Сподели:
Красота и козметика Виж всички
Хранене и спорт Виж всички