Най-после! Разводът в малката коалиция вече е факт. ВМРО отиват самостоятелно на евроизборите
Сподели:
27 Февруари 2019, Сряда

Водач на листата ще бъде евродепутатът Ангел Джамбазки, а предизборният щаб се оглавява от организационния секретар на ВМРО Юлиан Ангелов.

ВМРО реши окончателно да се яви самостоятелно на евроизборите. Това е приело ръководството на партията, което проведе заседание снощи. Водач на листата ще бъде евродепутатът Ангел Джамбазки, а предизборният щаб се оглавява от организационния секретар на ВМРО Юлиан Ангелов.

Решението на Националния съвет последва поредния поредния провален опит за преговори между трите партии в Обединени патриоти вчера. Поканата за коалиционен съвет дойде от хората на Каракачанов с единствена тчка в дневния ред - обсъждане на евентуално общо явяване на евроизборите. След като "Атака" и НФСБ се изпокараха още за дневния ред, от ВМРО се отказаха да предприемат повече усилия за съставяне на обща листа.

Представителите на НФСБ и "Атака" се изпокарали вчера още за дневния ред и така разговорът въобще не тръгнал по същество - нито за вътрешни избори за водач на листата, както предлагат войводите, нито въобще за това ще има ли обща листа на ОП. От ВМРО поканили партньорите по една-единствена точка - обсъждане на общо явяване на коалицията на евровота.

От НФСБ поискали да се обсъдят промени в ръководството на парламентарната група. Предложението им провокирало Десислав Чуколов и Николай Александров от "Атака" да напуснат, разказа лидерът на ВМРО.

Припомняме, че начело на ПГ на ОП все още е Волен Сидеров, а от НФСБ държат и техният лидер Валери Симеонов да оглави групата като съпредседател.

Коалиционният съвет  отново бе иницииран от ВМРО, но от тримата лидери на партиите се яви само Красимир Каракачанов. Валери Симеонов и Волен Сидеров изпратиха по трима свои представители, но не пожелаха да участват.

"Ако до срока за регистрация на партии и коалиции в ЦИК няма споразумение, ние ще се регистрираме самостоятелно", коментира вчера Каракачанов, като остави отворена вратата. Днес обаче ситуацията вече се изясни - воеводите отиват самостоятелно на евроизборите.Източник: epicenter.bg

Сподели:
Красота и козметика Виж всички