Мустафа Хаджи - главният мюфтия " В България има възможността да се случи същото, което е в съседните страни"
Сподели:
11 Март 2019, Понеделник

България има възможността да се случи същото, което е в съседните страни - Сърбия и Косово. Това заяви главният мюфтия Мустафа Хаджи след излизане от срещата при премиера Бойко Борисов в Министерския съвет.

България има възможността да се случи същото, което е в съседните страни - Сърбия и Косово. Това заяви главният мюфтия Мустафа Хаджи след излизане от срещата при премиера Бойко Борисов в Министерския съвет.

Всички работят за поддържане на мира, стана ясно от думите му.

Относно информацията, че Главно мюфтийство печели над 30 млн. лева годишно от над 4 700 имота, Хаджи отказа да коментира приходите от имоти. Причината - той не се занимава със счетоводни въпроси.

Патриарх Неофит излезе от срещата минути по-късно.

"Разговорът беше полезен за всички, които го очакват днес". Това заяви след срещата с премиера и главния мюфтия Негово Светейшество българският патриарх Неофит.

Нека бъдем с отворени отношения, призова Негово Светейшество, след като благодари на премиера за отношенията му към вероизповеданията в България.

И патриарх Неофит, и неговият викарий епископ Поликарп отказаха да коментират какво заплашва мира в страната.

Винаги сме работили ползотворно с правителството и каквито и да било технически моменти или въпроси, свързани с реализирането на новоприетия закон за вероизповеданията могат да бъдат приети с разбиране, каза викарият на патриарх Неофит.

Малко преди 10 часа тази сутрин българският патриарх Неофит и главният мюфтия Мустафа Хаджи пристигнаха на среща в сградата на Министерския съвет с премиера Бойко Борисов.

И двамата духовни водачи отказаха да говорят пред журналисти, преди влизането си при премиера.

Направи впечатление разликата на превозните средства, с които патриархът и главният мюфтия дойдоха на срещата.

Патриарх Неофит пристигна пръв с кола марка BMW, модел 740. Същият автомобил се използваше и от предишния патриарх Максим.

Главният мюфтия Мустафа Хаджи пристигна с черна луксозна S-класа (Mercedes S350).
Поводът за разговора е общественият спор за решението да се опростят 8 млн. лева дългове на Главното мюфтийство с приетите на първо четене промени в Закона за вероизповеданията.

Промените бяха подкрепени от депутатите от ГЕРБ и ДПС, което стана повод опозицията да заподозре сделка между двете политически сили.
Припомняме, че след като години наред Косово бе юридически автономна област в състава на Република Сърбия, на 17 февруари 2008 година обяви независимост, която и до този момент остава непризната от редица държави. Исторически областта е свързана с националната парадигма на Сърбия, но фактически от векове е населена с преобладаващо албанско и мюсюлманско население.Източник: news.bg

Сподели:
Красота и козметика Виж всички