Педиатри и медицински сестри работят по 15 часа
Сподели:
18 Април 2019, Четвъртък

Медиците искат увеличаване на цените на клиничните пътеки при лечение на деца

В Специализираната болница по детски болести „Проф. д-р Иван Митев” медицинските сестри взимат по 600 лева. Принудени са да работят на четири места

Педиатри от Специализираната болница по детски болести „Проф. д-р Иван Митев” в София излизат на протест с искане за промяна на статута на лечебното заведение.
Недоволството им е продиктувано от ниското заплащане и недостигът на медицински сестри. Лекарите настояват да отпадне лимитът за прием на пациенти, което води до невъзможност за диагностика и лечение.

Медиците настояват също за увеличаване на цените на клиничните пътеки при лечението на деца.
Вчера педиатрите се срещнаха с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, който им обеща допълнително финансиране, но това не промени намерението има да протестират днес.

Това са само обещания, а нещата вече са много напреднали. Имаме сестри, които работят на четири места, обясни д-р Антон Владимиров. По думите му текучеството на кадри е огромно, а медиците са принудени да работят извънредно..

„Това вече не се издържа. Ние сме докарани до бърноут. Едно дежурство е по 15 часа”, сподели в ефир медицинска сестра. Заплатите на тези кадри са около 600 лева.

Исканията за промяна в статута на болницата на този етап не могат да бъдат удовлетворени.Източник: epicenter.bg

Сподели:
Здраве от природата Виж всички