Родителите на деца с онкологични заболявания с ултиматум към държавата. Готови са за протест
Сподели:
21 Юни 2019, Петък

Настояват за спешни и адеквати мерки за изпълнение на исканията им, дават срок до 10 юли

Проблемите не са от сега. Те съществуват от 10 години и всички институции са наясно с тях, казват майките

Родителите на деца с онкологични заболявания с ултиматум към държавата.

„Сдружението деца с онкохематологични заболявания“, подкрепен от родители на деца, които в момента се лекуват, такива, които са излекувани и тези, които загубиха битката, дава срок на отговорните институции до 10 юли да вземат спешни и адекватни мерки за изпълнение на поставените искания и осигуряване на лекарства в трите клиники и по този начин да се гарантира адекватно, навременно и качествено лечение на всички деца с онкохематологични заболявания в страната. В противен случай родителите излизат на протест.

Тежък и трънлив е пътят, който изминават родителите на деца с онкохематологични заболявания. Джина Петкова е майка на такова дете. Разбира за болестта, когато то е на 4-годишна възраст. „Минах през ада. Най-страшно е когато това дете, което е на химиотерапия и трябва да го заведеш в някоя институция, където не знаеш дали има болни хора и дали няма да се разболее и по този начин да спре лечението”.

„Проблемите не са от сега. Те съществуват от 10 години и всички институции са наясно с тях. Непрекъснато сигнализираме и Министерството на здравеопазването, и Здравната каса. Те знаят какви са проблемите”, обясни друга майка на онкоболно дете.Източник: epicenter.bg

В категории: БРЕМЕННОСТ И ДЕТЕ
Сподели:
Здраве от природата Виж всички
Красота и козметика Виж всички