Стефка Костадинова - 32 години недостижима!
Сподели:
30 Август 2019, Петък


Щастлива съм, че този рекорд е все още български, споделя тя

На 30 август 1987 г. на олимпийския стадион в Рим Костадинова записва завинаги името си в историята на света! Немислимата височина от 209 см в скока на височина се оказва преодолима, но единствено за българката. И така цели 32 години!

Стефка Костадинова продължава да седи на своя трон. Опити да бъде прескочена има, само че до момента всички са неуспешни. Едва ли самата тя си е представяла, че толкова дълго ще властва в спорта, но... съдбата си знае работата.

32 години след успешния опит на 209 см в Рим Костадинова все още е ненадмината, а на нас ни остава само да броим годините и да отбелязваме 30 август с гордост!

"Винаги съм имала този рекорд за български и съм щастлива, че той все още е наш, на България. За да стигна до него ми помогнаха най-вече моите български съпернички, които с конкуренцията извисиха летвата толкова високо. Също така и треньорът, целият екип, хората край мен, всички, които тогава бяха отговорни за просперитета на българския спорт. 32 години не са малко, през 1987 г. изобщо не съм и предполагала, че това постижение ще се запази като световен рекорд толкова дълго", споделя днес Стефка Костадинова.

"Със сигурност 209 см няма да са винаги върхът във възможностите на дамите да скачат на високо. Един ден и този резултат ще бъде подобрен, но искрено се надявам това да бъде направено отново от българка. Стискам палци на Мирела Демирева, която бележи значим прогрес напоследък", заяви председателят на БОК по повод годишнината от поставянето на световния рекорд.Източник: epicenter.bg

В категории: ХРАНЕНЕ И СПОРТ
Сподели:
Здраве от природата Виж всички