Полезните свойства на алое вера
Сподели:
19 Септември 2018, Сряда

Всеки знае, че алоето има редица полезни свойства, но не всеки знае кои точно са те. Ето как помага то за нашето добро здраве:

Алое вера елиминира коликите и въздейства върху функцията на червата. Благодарение на него клетките в организма усвояват напълно полезните хранителни вещества, полезните съставки и най- вече протеините подобряват абсорбирането си. Това води до здрав стомашно- червен тракт.

Алое вера има силно въздействие върху чревната флора като регулира количеството на бактериите в червата.

Алоето е здравословен продукт, има благоприятно въздействие върху кожата. То я подхранва клетките на кожата в основата с помощта на важни хранителни съставки, като по този начин я заздравява и тя изглежда подмладена.

Алое вера подобрява дейността на фибробластите. Това са специализирани кожни клетки, от които се произвеждат колагена и еластина. Фибробластите от своя страна подобряват структурата на кожата и тя става гладка и еластична.

Алоето действа антивирусно на организма. То действа като защита на организма и го предпазва от всякакви настинки и вируси.

Освен противовирусно, алоето действа и противовъзпалително и обезболяващо. Има много съставки, които действат точно о този начин. Те могат редовно да се приемат и да противовъздействат на всякакви възпаления в организма.

Алое вера е изключително полезен източник на минерали като калий, калций, хром, натрий, мед, магнезий, цинк и манган. Тези минерали се абсорбират в корените на растението, тъй като то вирее в богати почви. Минералите, които се намират в листата на алоето, лесно се усвояват от нас.

И не на последно място, алоето е изключително полезен източник на витамини- витамини А, В, C, Е, В12 и фолиева киселина. Тези витамини са важни и необходими за нашия организъм и той ги набавя чрез храната, но трудно може да ги съхранява. Затова е най- добре да се приемат чрез алоето, като едновременно с това изгражда на организма естествена защита срещу оксидативен стрес.Източник: zdrave.org

Сподели:
Здраве от природата Виж всички
Хранене и спорт Виж всички