Яжте нар за млада кожа и добро сърдечно здраве
Сподели:
04 Юли 2018, Сряда

Нарът е плод, който е много богат на здравословни хранителни вещества, което го прави много популярен по целия свят. Родината на нара е районът на Северна Индия, Пакистан, Иран и Афганистан.

Ползи за външния вид от консумирането на нар

Наровете регенерират клетките: Наровете предпазват епидермисът като го подтикват да се регенерира, възстановяват тъкани, лекуват рани.

Наровете предпазват кожата от поражения, нанесени от слънцето: Консумирането на нар снабдява кожата с хранителни вещества, които я предпазват от вредите на свободните радикали, причиняващи изгаряния от слънцето и рак. Нарът съдържа антиоксидант, който може да предпази кожата от развиване на рак.

Нар за млада кожа. Забавят стареенето на кожата.

Наровете могат да помогнат в превенцията от развиване на хиперпигментация, старчески петна и лунички,  причинени от слънцето.


Наровете помагат за справяне със сухата кожа. Често към кремовете се добавя екстракт от нар именно заради свойството му да омекотява кожата и да я хидратира.

Наровете помагат срещу акне.

Наровете елиминират свободните радикали. Високото ниво на антиоксиданти като хидролизирани танини и полифеноли в наровете помагат за минимизиране на ефектите от свободните радикали и способства за изхвърлянето им извън тялото.

Наровете предпазват от развиване на сърдечно-съдови болести. Сокът от нар помага за изчистване на плаката от артериите, което намалява риска от развиване на артеросклероза. Консумирането на сок от нар намалява “лошия” холестерол и повишава “добрия”.

Наровете заздравяват костите. Те предпазват хрущялите от повреждане.

Чудесен начин да подобрите храносмилателната си система е да ядете нар.

Наровете помагат в борбата с килограмите. Те снабдяват тялото с енергия и го прочистват, което води до загуба на килограми.


Друга полза за мъжете от консумирането на наровете

Намаляват риска от импотентност. Хората, които имат по-висок риск от развиване на рак на простатата, импотентност или артеросклероза, могат да консумират сок от нар, за да намалят риска. Високото ниво на антиоксиданти може да помогне със справянето с артеросклерозата, която води до импотентност и увеличава риска от развиване на рак на простатата.

И още едно предимство на сока от нар за жените
Наровете помагат при бременност
Сокът от нар е с високо съдържание на ниацин, калций, фолиева киселина и витамин C.Източник: e-zdravey.com

Сподели:
Красота и козметика Виж всички
Хранене и спорт Виж всички