КРАСОТА И КОЗМЕТИКА
Страници:
Видът на ноктите говори за здравето ни

Ноктите ни са подложени на какво ли не– лакираме ги, слагаме им гел, замърсяваме ги с различни препарати, удряме ги. Това може да доведе до ненужни заболявания и инфекции. Бели петна, розов отенък, разслояване и други промени могат да бъдат симптоми на различни заболявания.

Чети повече
Камелия - една истинска източна красавица

Всяка от нас има своите ежедневни ритуали за красота, които общо взето не особено често променяме. Често твърде дълго време ползваме едни и същи продукти, без да си даваме сметка, че имаме още стотици избори и че е хубаво от време на време да се доверяваме и на друг вид козметика. Знаем, че природната е най-добрият избор, що се отнася до кожата ни най-вече. Видовете масла, които са в състояние значително да подобрят състоянието на кожата ни, са наистина много. За жалост, някои от тях са ни напълно безизвестни. Маслото, което ще ви представим сега, не е безизвестно, но не е и сред най-често срещаните, когато говорим за подхранващи природни средства. Действието му, обаче е забележително и си заслужава да го изпробвате. Нарича се масло от камелия, иначе познато като тайнатa на красотата на гейшите

Чети повече
Най-честите причини за прекомерно окосмяване

Неприятното окосмяване по лицето е проблем за външния вид на много жени. При някои космите са тънки и почти незабележими, но при други се налага задължително да бъдат отстранени. Но на какво се дължи прекомерното окосмяване при представителките на нежния пол?

Чети повече
Ето как може да овладеете бързото омазняване на косата.

Мазната коса невинаги е мръсна коса и невинаги е белег за лоша грижа. Различни фактори може да провокират свръхсекреция на себум в кожата на скапла, който да доведе до прекомерно омазняване на косата още на следващия ден след измиването й.

Чети повече
Странични ефекти от боята за коса.

Това, което допреди няколко десетилетия е разработено като средство за тайничко прикриване на посребряващата коса при двата пола, днес вече се е превърнало в индустрия за милиарди. Боята за коса днес далеч не е само средство за заличаване следите на отминаващото време. Много по-често на нея се разчита като на средство за личностно изразяване, за експериментиране и дори шокиране на околните. И така промените в целите на приложението й налагат много по-честа употреба.

Чети повече
Адаптация към тренировка

Спортните тренировки подобряват комуникацията между нервната система и мускулите на тялото, което води до подобряване на силата и спортните постижения. Всъщност, хората, които не спортуват могат да активират само част от мускулната си маса за извършването на каквото и да било физическо натоварване.

Чети повече
Балсам с глицерин пази устните през зимата.

Грижата за устните през зимата не трябва да бъде подценявана. Студеният вятър и по-ниските температури навън оказват отрицателно влияние върху кожата. Тя става, суха, груба и напукана. Инстинктивно ближем устните си, за да ги овлажним, но по този начин те стават по-болезнени и уязвими на външните влияния.

Чети повече
Сода бикарбонат помага в грижа за кожата.

Содата бикарбонат се използва за различни цели. Освен в кухнята, тя намира приложение и на други места, например в грижа за кожата. Тя помага при киснене на краката, има свойството да ревитализита косата, освежава дъха, действа като обезмаслител.

Чети повече
Страници:
Здраве от природата Виж всички
Красота и козметика Виж всички
Хранене и спорт Виж всички